Album ‘II’ op #1 binnen in de Album Top 100

2 oktober 2015

Het nieuwe album ‘II’ van The Common Linnets is vandaag op nummer 1 binnengekomen in de Nederlandse Album Top 100. Vanavond is de band te gast bij RTL Late Night om te vertellen over het album.

 

Het tweede album van The Common Linnets, met daarop onder andere de singles ‘We Don’t Make The Wind Blow’ en ‘Hearts On Fire’, kwam afgelopen vrijdag uit en werd zowel door de fans als de critici omarmd:

 

“Knappe songs, een sound die druipt van vakbekwaamheid en ervaring” **** (De Volkskrant)

“Stijlvolle mix van akoestische americana, country en bluegrass” **** (AD)

“JB Meijers, DeLange, Matthew Crosby en Jake Etheridge hebben elkaar vocaal helemaal gevonden, wat prachtige melodieën oplevert” ****½ (De Telegraaf)

 

Ilse DeLange: “We zijn ongelofelijk trots dat ons album zo geweldig ontvangen wordt. We hebben er met veel plezier en liefde aan gewerkt en dan kun je alleen maar hopen op deze overweldigende reactie van het publiek. We kijken ernaar uit om  deze songs live te spelen!” “Dit is de ultieme aanmoediging door te gaan met ons doel: mooie liedjes maken”, vult JB Meijers aan.

 

Vanavond zijn Ilse, JB, Matthew Crosby en Jake Etheridge te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night. Daar zullen ze een aantal nummers van ‘II’ live spelen.

 

Op 13 november aanstaande start de clubtour van The Common Linnets. Kaarten voor de concertreeks zijn beschikbaar via www.thecommonlinnets.com.