Ilse DeLange presenteert Triggerfinger, Racoon en Douwe Bob op Tuckerville 2017

22 februari 2017

Festival keert op zaterdag 2 september terug op nieuwe, sfeervolle buitenlocatie nabij Enschede

Enschede, 22 februari 2017 - Triggerfinger, Racoon, Douwe Bob, The Common Linnets zijn de eerste namen voor het festival Tuckerville dat op zaterdag 2 september plaatsvindt in recreatiegebied Het Rutbeek nabij Enschede. De komende maanden maakt het festival nog meer namen bekend. De voorverkoop voor Tuckerville 2017 start aanstaande zaterdag 25 februari om 10:00 uur. 

De eerste editie van Tuckerville vond plaats op 21 juni 2014 in de Grolsch Veste te Enschede. ‘Met het Rutbeek hebben we een prachtige alternatieve locatie gevonden, waar we nog grootser kunnen uitpakken met diverse binnen- en buitenpodia’, aldus initiatiefneemster Ilse DeLange. ‘Ik kijk er naar uit om opnieuw een fantastisch festival neer te zetten waar de aandacht ligt op pop, folk en americana en waar muziekliefhebbers van alle leeftijden een geweldige dag kunnen hebben.’ Naast Triggerfinger, Racoon en Douwe Bob maken ook The Common Linnets, Holly Macve, Michelle David & The Gospel Sessions, Daniel Romano, Karl Blau en Midas hun opwachting op Tuckerville.

Thuisgevoel
Sfeer en muziek staan voorop op Tuckerville. Een afwisselend muziekprogramma met folk- en americana-invloeden, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten, een area voor de jongere festivalgangers en een prachtig natuurgebied als decor zorgen ervoor dat bezoekers van elke leeftijd zich thuis zullen voelen. Daarover zegt Ilse Delange:‘Voor mij is Tuckerville echt thuiskomen. Niet alleen omdat ik uit de regio kom, maar ook omdat ik zelf groot liefhebber ben van de muziekgenres waarop we ons richten. Het lijkt me dan ook geweldig om dit alles met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen.’

Wereldwijde faam
Het is sinds 2015 heel stil geweest rondom de Vlaamse rockers van Triggerfinger, maar dit jaar zijn ze eindelijk terug. De band is bij het grote publiek vooral bekend van hun cover van Lykke Li’s I Follow Rivers, maar maakt doorgaans rockmuziek die doet denken aan bands als Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin. Vanzelfsprekend zal ook Ilse DeLange haar opwachting maken met The Common Linnets. De band verwierf wereldwijde faam en een nummer één-hit in 14 landen dankzij single Calm After The Storm. In 2016 werd het tweede album bekroond met goud. Douwe Bob werd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Inmiddels is hij door singles als Hold Me en Slow Down niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse muziekscène en werd zijn tweede album Fool Bar dit jaar bekroond met een Edison.Racoon heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De band uit Goes was al veelvuldig in de hitlijsten te vinden dankzij singles als Love You MoreOceaan en Brick By Brick. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan alweer hun zevende studio-album.

Nieuw talent
Naast deze gevestigde namen is er op Tuckerville ook ruimte voor nieuw talent uit binnen- en buitenland. Holly Macve bijvoorbeeld. Deze Britse zangeres brengt in maart haar debuutalbum Golden Eagle uit en werd door haar platenlabel ontdekt in een pub in het Engelse Brighton. Daarnaast zullen ook o.a. Daniel Romano, Michelle David & The Gospel Session en Midas hun opwachting maken in Enschede. NPO Radio 2 zal op 2 september op Tuckerville aanwezig zijn voor een live uitzending en om sessies om te nemen met optredende artiesten.

Tickets & voorverkoop
De voorverkoop voor Tuckerville start op zaterdag 25 februari 2017 om 10:00 uur. Een dagticket kost €45 voor volwassenen. Voor kinderen van 8 t/m 15 jaar kost een ticket €15, hier is slechts een beperkt aantal van beschikbaar. Kinderen onder de 8 jaar krijgen gratis toegang. De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten.

Tuckerville 2017
zaterdag 2 september 2017
Het Rutbeek, Enschede 

website || Facebook || Twitter || Instagram   

 

Line-up: Triggerfinger • Racoon • Douwe Bob • The Common Linnets • Holly McVe • Michelle David & The Gospel Sessions • Daniel Romano • Midas • Karl Blau 

 

Regulier ticket: €45*
Groepspakketen: 5+1 gratis 
Kinderticket (van 8 t/m 15 jaar): €15*
Kinderen onder de 8 jaar: gratis
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 25 februari 2017 om 10:00 uur via tuckerville.nlEventim.nl en alle Primera-winkels.
*Alle prijzen zijn exclusief servicekosten.

Nadere informatie via Jochem Winterwerpj.winterwerp@friendly-fire.nl, tel. 020 2401 001